31 mei is het Wereld-anti-tabaksdag. En die dag krijgt in Herentals een staartje op 5 juni met een wel heel bijzonder en nieuw concept voor al wie wil stoppen met roken.

Wie wil stoppen met roken, of het ten minste wil overwegen, is op donderdagavond 5 juni welkom in Hotel Karmel in Herentals voor een informatieavond van Start2Stop. Dat is de nieuwe anti-rookcampagne die de Herentalse huisartsen en het AZ Herentals samen uitgewerkt hebben. Met de slogan ‘Niet roken baat de gezondheid’ hopen ze veel toekomstige ex-rokers te kunnen helpen.  

Starten met Stoppen. Omdat het moet? Omdat het kan!

Zullen we maar even heel eerlijk zijn en nog eens zeggen wat iedereen al weet? Roken is verschrikkelijk. Het verwoest je longen en luchtwegen, belast je hart en bloedvaten, tast je huid, je tanden en je botten aan. En zelfs je hersenen. Dan zwijgen we nog over de geur die overal inkruipt, en over de gevolgen van passief roken voor iedereen die je nabij is. En dan kost het ook nog veel geld.

Roken is een verslaving, en van een verslaving afgeraken is lastig. Heel lastig. Lichamelijk én mentaal.

Als je slim wil stoppen met roken, moet je zowel op je lichaam als op je geest inzetten. En daarom wil Start2Stop het slim spelen: medisch en psychologisch, met begeleiding door mensen die het kunnen weten. Zo verhoog je je kansen om de sigaret definitief te laten voor wat ze is: een vrij belachelijk verslavend stokje tabak.

Hoe doen we het?

Omdat een verslaving fysiek én psychologisch tussen je oren zit, bieden de Herentalse Huisartsen en het AZ van Herentals een uniek programma aan. In je rookstop wordt je begeleid door je huisarts, een longarts-tabakoloog én een psycholoog-tabakoloog. Je kan alleen stoppen, maar ook in een kleine groep met lotgenoten. En altijd wordt je gesteund door professionals, zodat je er niet alleen voor staat.

In dit gloednieuwe initiatief zorgen de Herentalse huisartsen, een tabakoloog én een longarts ervoor dat je

poging niet in rook opgaat. En om alles duidelijk te maken, is iedereen welkom op een info-avond op 5 juni om 20 uur in Hotel Karmel op de Grote Markt in Herentals. De toegang is gratis, maar reserveren is wel angewezen. Je kan je inschrijven op www.start2stop.be